Last day in Jaipur, Jaipur to Delhi

8 september 2015 - New Delhi, India

Het is inmiddels dag 5, ik lig in bed, in Hotel Prince Palace Dx aan de Main Bazaar in New Delhi, wachtend op een telefoontje van de reisorganisatie van de motorrit. Op 8 September hebben we afgesproken om motorkleding kopen, een paar maand eerder al via de mail besproken. Gisteravond kenden ze geen Morsink in dit hotel, ook al had ik gereserveerd en wel. Toen ik na een busrit van zeven uren eindelijk in New Delhi aankwam, bedacht de advocaat naast me in de bus hoofdschuddend dat hij mij maar even af zou zetten. 'First time Delhi? Oh no no no'. Ik zag het probleem niet echt, maar ja het was inderdaad al 10.00pm. Hollandse nuchterheid? Achteraf gezien toch wel heel erg fijn.

Om 4.00pm ben ik uit Jaipur vertrokken, wat een gedoe en wat was ik blij dat ik onderweg was. Ik ben tweemaal naar het station gelopen, helaas geen ticket. Kom maar terug om 4.30pm en dan hoor je of we 'available seat' hebben, dat was de boodschap. S' ochtends ben ik ter opvulling met een rickshaw chauffeur mee geweest. Eerst naar het tijgerfort, Fort of Nahagarh met prachtig uitzicht over de stad. Wat zweten, 20 minuten steil omhoog wandelen. Mooie schilderingen en teveel portiekjes, hoekjes, balustrades, raampjes en zo door. Op elke hoek 'security' die vervolgens met je meelopen om alles te laten zien. Gelijk afgekapt, ik vind het zelf allemaal wel. Zonder iets te zeggen verwachten ze weer roepies.

Hehe, na anderhalf uur wachten voor de rickshaw chauffeur ben ik weer beneden. En we gaan door; olifantje rijden? 1000 roepies. Mwah, eerst zien hoe ze behandeld worden en het is al een dure week. Laten we maar doorrijden. Natuurlijk, een textielwinkel in. Een custom made shirt gekocht. Met anderhalf uur werk was het klaar, een T-shirt op maat van typisch Indiase kleur en van linnen. Gaaf. Ondertussen terug naar het hotel, lunchen, uitchecken en bagage ophalen. Krap aan: weer een halfuur wachten voor de jongens en langer mag het ook niet duren voor hetzelfde bedrag. Shirt opgehaald en door naar het treinstation. Het is pas 15uur.

Daar blijkt dat ik nog twee uur moet wachten. Uiteraard heb ik daar geen zin in en ik ga door naar het busstation, die is mij al gewezen door de hoteleigenaar. Een kilometer lopen, rechtdoor vanaf het station en dan vind je de Inter State Bus Terminal (ISBT) aan de linkerkant. Straatje in en allemaal platformen en er wordt me op het hart gedrukt niks aan te trekken van afzettingen en valse berichtgeving. Hij zit er echt, aldus mijn hotel eigenaar. Wat fijn, ik weet het juiste platform te vinden. De ticket voor de eerste bus naar Delhi, AC alstublieft. 850 roepies en hehe, daar is die dan. Ik had iemand gevraagd welke bus ik moet hebben, op het lege perron waar ik voor sta te wachten is geen bus geweest en last minute sleept hij me mee de juiste bus in. Mazzel. Eindelijk rust... onderweg twee stops gemaakt. Ik blijf me verbazen over het verkeer en de werkwijze. Midden op de weg even de band van je vrachtwagen verwisselen, met de hand en een paar stangen natuurlijk. Onderweg het stuur een keer loshalen en goed uitlijnen, dat soort dingen.

Ik ben in Delhi en ik weet nog niet zo goed wat ik van het hotel vind, minder luxe dan het vorige in elk geval. Het is behoorlijk benauwd, een smerige badkamer. Met AC 850 per nacht en enkel de waaier maakt daar 300 van, een last minute deal via booking.com. Geen andere kamer, de airconditioner wordt gewoon uitgezet. En ik zat er op te wachten; lekker aan de diarree. Hopelijk blijft het bij een beetje.

He, de telefoon gaat.

Chiron

1. KasperMorsink:
    8 september 2015
    Hey Chiron,

Als ik het zo lees verveel je je niet :)
    Veel plezier in Delhi, en succes met het toilet..